oppskrift

Du er her

Selskapsgelé fra Köhlerpaviljongen

Tirsdag 6. august 2013 • Skrevet av Cecilie Moestue

Fra vårt besøk på Köhlerpaviljongen i Allers denne uken - har vi fått lov til å legge ut oppskriften på rabarbragelé. Og husk: Det er en myte at du ikke skal spise rabarbra etter sankthans. Så lenge stilkene er sprø og fine kan du fint høste den!

Selskapsgelé med vaniljesaus
◗ 2,5 dl hvitvin eller champagne 
◗ 7,5 dl vann
◗ 700 g sukker 
◗ ca. 1 kg oppkuttet rabarbra
◗ 1 plate gelatin per desiliter lake

Kok opp vin og vann, og tøm over fint oppkuttet rabarbra i passelig mengde, gjerne såkalt jordbærrabarbra, som gir en fin farge. Dekk over med aluminiumsfolie, og la det stå på kjøkkenbenken til neste dag for å trekke. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Kok opp litt av laken og løs opp gelatinen i denne før du blander alt sammen. Hell geleen i serveringsskåler eller en stor skål og la det stivne. Server med vaniljesaus eller pisket krem. De marinerte rabarbrabitene pleier Ingebjørg å servere til krumkaker med krem.

Ingebjørg G. Wold driver Köhlerpaviljongen på Nærbø i Rogaland. Foto: Anders Bergersen.

Dukanpannekaker

Tirsdag 5. February 2013 • Skrevet av Cecilie Moestue

Mange har spurt om oppskriften på Dukanpannekakene som Heidi spiser under slankekuren sin. Du kan du lese om pannekakene i innleggene hennes, både her og her.

Her får du oppskriften: (hentet fra boka "Slank på tre uker")

1 1/2 ss havrekli
1 1/2 ss kremost
1 eggehvite – eller et helt egg, hvis man tåler kolesterol
1 ss Aspartam eller annet søtningsmiddel
litt salt
et par dråper olje

Bland havrekli, kremost og egg i en bolle, smak til med søtningsmiddel og salt. Ha olje i en stekepanne, og tørk det av igjen. Stek pannekakene til de er gylne på begge sider. Pannekakene kan oppbevares i minst en uke i kjøleskap. Dekk til med folie eller husholdningsfilm, så de ikke blir tørre.

Konkurranse: Ikke glem at du har mulighet til å vinne et eksemplar av boka "Slank på tre uker" hvis du legger igjen en kommentar til Heidi. Les mer om konkurransen her. Lykke til!