bassengkake

Du er her

Bassengkake

Onsdag 23. januar 2013 • Skrevet av Cecilie Moestue

Denne fine bassengkaken laget jeg til 8-årsdagen til sønnen min. Jeg er veldig stolt over at jeg fikk det til, og synes den ble så fin at jeg må dele oppskriften her på bloggen.

Barnas midtsommernattsdrøm

Bunn:
5 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
finrevet skall av en sitron

Fyll og pynt:
2 pakker grønn gelé
1 pakke (5 dl) Tine ferdige vaniljekrem
ca. 40 stk vaffelkjeks
melisglasur
seigmenn og andre godterier

I stekeovnen: 175 grader i ca. 30 minutter
Langpanne, ca. 20X30 cm

Fremgangsmåte:
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og tilsett sitronskall. Bland alt forsiktig. Legg bakepapir i en liten langpanne og hell i røren. Stek bunnen, og avkjøl den på rist.

Lag gelé etter anvisning på pakken.

Del kakebunnen i to lag. Fyll kaken med halvparten gelé og vaniljekrem. Legg på kaketoppen og smør vaniljekrem oppå kaken. Fordel resten av geleen i skiver over. Skjær av ca 1/4 av lengden på kjeksene. Smør melisglasur rundt kaken og fest de lengste kjeksene til glasuren. Det kan være lurt å feste et bånd rundt hele kaken til glasuren er stivnet, og kjeksen har festet seg. Legg de minste kjeksbitene innenfor, som vist på bildet. Badetrappen markeres med to bøyde sugerør. Fyll bassenget med badende seigmenn og andre godsaker.

(Alternativt kan du lage kaken i en ildfast form (20X30) slik at du setter kjeksene opp langs kanten istedenfor å bruke melisglasur. Det gjorde jeg, se bildet over.)

Oppskriften er hentet fra denne klassiske boka, som sikkert mange har stående i hylla hjemme. Det er Tines "Kakegleder" fra 1990.

Bildet i boka ser slik ut:

Foto: Tine.no